KULTURA · muzika

Svake godine 14. jula se u Francuskoj obeležava Dan pada Bastilje, koji je 1789. označio početak Francuske revolucije. Na ovogodišnjoj proslavi desilo se nešto neočekivano. Naime, umesto tradicionalnog repertoara, vojni orkestar je odlučio da za politički i vojni vrh zemlje, kao i američkog predsjednika Donalda Trampa, odsvira svoju interpretaciju pesama popularne francuske grupe Daft Punk.

Među izvedenim pjesmama našli su se fragmenti takvih hitova kao što su One More Time, Get Lucky, Digital Love i Harder, Better, Faster, Stronger. Publika je odlično odreagovala na muziku, francuski predsednik Emanuel Makron nije skidao osmjeh sa lica, frizura Donalda Trampa se njihala u ritmu, a na kraju su svi zajedno pozdravili vojni orkestar velikim aplauzom.

Duo Accordiana na Ljetopisu: Neobično sazvučje klavira i harmonike Koncert Srđana Bulatovića i Darka Nikčevića u Starom Baru Kako zvuči prvi ledeni kamerni orkestar Aleksandra Vojvodić Jovović pokazala da opersko pjevanje ima svoju publiku u Crnoj Gori · ·