U VAZDUHU · tech/web

Naša omiljena virtuelna mapa je lansirala nekoliko inovacija u svojoj poslednjoj inkarnaciji koja je počela sa radom ovih dana. Prvo upada u oči malo drugačiji interfejs nego što smo navikli. Osim kozmetičkih promjena primjetne su i neke nove funkcionalnosti koje će nam sigurno „ukrasti“ mnogo vremena.

Najzanimljivija među njima je Voyager opcija. Ona nam pruža mogućnost da budemo deo najrazličitijih tura po svijetu, pa tako jedna od njih omogućava pregled građevina poznatog arhitekte Franka Gehryija, druga posjetu nacionalnom parku Gombe u Tanzaniji (uz stručno vođstvo Jane Goodall), a postoji i mogućnost boljeg upoznavanja sa lokacijama koje su bile tema emisije Planet Earth (BBC). Ture prati informativni tekst sa strane. Istovremeno je dozvoljeno koristiti i stare Google Earth opcije, kao što je na primer Street view. Očekuju nas nove ture svake nedjelje.
Ako nijeste sigurni šta vas tačno zanima, novododato dugme I’m feeling lucky će vas odvesti na jednu od 20.000 lokacija na Zemlji, gde će vam ovaj servis pružiti Wikipedia članak koji je relevantan za nju i dodatne opcije za dalje istraživanje. Još jedan od noviteta je i 3D taster koji omogućava korisnicima da izabrane lokacije gledaju iz svih uglova.
Dopuna prazne baterije sa jednog na drugi telefon Crveni iPhone u borbi protiv HIV-a Rhythm: Pametne cipele za ples YouTube u brojkama: Milijardu sati pregleda dnevno ·