U VAZDUHU · tech/web

Stomatolozi preporučuju da peremo zube najmanje 2 minuta svako jutro i veče. Mada ovo djeluje kao malo utrošenog vremena, nije nam svejedno kada žurimo na posao ili jedva čekamo da se stropoštamo u krevet nakon napornog dana. Na našu sreću, pojavila se inovacija i u ovom domenu, pa je sada pred nama nova automatska „četkica“ Amabrush, čiji proizvođači obećavaju savršeno čiste zube za svega 10 sekundi.

Amabrush izgleda kao sportski štitnik za zube. Napravljena je od savitljivog materijala koji je dovoljno mekan da ne ošteti desni, ali i dovoljno tvrd kako bi u potpunosti očistio zube.

Uređaj se pali jednostavnim pritiskom na dugme, nakon čega on vibrira oko vaših zuba, istovremeno ispuštajući pastu mikro kanalima iz specijalne kapsule. Poslije upotrebe može se oprati vodom, kao i obična četkica.

Amabrush radi na baterije koje bez punjenja traju oko dvije nedjelje, ili 28 pranja zuba. Kapsula sa pastom za zube se menja svakih mjesec dana, dok je silikonski deo koji se stavlja u usta preporučljivo ne koristiti duže od šest meseci. Ovaj proizvod još uvijek nije masovno dostupan, ali svoj primerak možete naručiti preko Kickstarter platforme.

Šta ima novo na Google Earth-u? Dopuna prazne baterije sa jednog na drugi telefon Crveni iPhone u borbi protiv HIV-a Rhythm: Pametne cipele za ples ·