KULTURA · film/TV

„Rat struja“ je dobro poznat sukob u istoriji nauke i tehnologije u kome su se na jednoj strani našli Nikola Tesla i biznismen Džordž Vestinghaus kao proponenti naizmjenične struje, dok je na drugoj strani bio pronalazač i biznismen Tomas Edison koji je promovisao jednosmjernu struju.

Novi film „The Current War“ prikazuje ovo sudbonostno nadmetanje između tehnoloških i preduzetničkih titana u SAD krajem 19. vijeka, u vrijeme kada još nije bilo izvesno koji će način distribucije električne energije biti dominantan u budućnosti.

Tomasa Edisona glumi Benedikt Kamberbeč, dok se u ulozi njegovog rivala Džordža Vestinghausa nalazi Majkl ŠenonNikolu Teslu igra Nikolas Holt, koga smo zapamtili po ulogama u modernim X-men filmovimaPobesnelom Maksu – Autoput besa i biografskom filmu o DŽ. D. Selindžeru.

The Current War je režirao Alfonso Gomez-Rejon. Film će imati svoju premijeru 24. novembra.


Alicia Vikander i Cara Delevingne: Kad su Romeo i Julija živeli u Holandiji Kratak i dirljiv film o životu i smrti Angelina Jolie režirala novi film – pogledajte trejler Unlocked -Orlando Bloom i Noomi Rapace u napetom trileru · · · · ·