U VAZDUHU · urban flash

Nije tipično da klipovi od 20 minuta eksplodiraju na internetu, ali se to upravo dogodilo sa ovom urnebesnom istorijom svijeta, koja je samo prvog dana emitovanja na YouTube mreži pregledana više od 3 miliona puta!

Autor ovog klipa je Bill Wurz, koji se već proslavio videom History Of Japan. I novi klip History of the entire world, I guess je urađen u istom stilu, kao kolekcija informacija prikazanih vizuelno jeftinim animacijama i ilustracijama koje deluju kao da su urađene u Paint-u, uz 8-bitnu muziku, nalik onoj iz starih video igara, i sve to uz autorovu naraciju smrtno ozbiljnim glasom sa povremenim upadicama u stilu radio džinglova.
Kreiranje video klipa je trajalo 11 mjeseci, što ne čudi s obzirom na opseg teme kojom se bavi. Osim obrazovnog aspekta, ono što ovaj video čini dobrim je pre svjega humor, bez koga sigurno ne bi ostvario ovoliki uspjeh.

Šta znači profesionalna deformacija? Ljudi koji su u vezi liče, ali zašto? Dečja priča: Tipičan dan jedne mame Kako je zapravo nastao prvi film · · ·