KULTURA · film/TV

Istorijsku dramu „Tulip Fever“ ćemo u bioskopima gledati od 1. septembra. U pitanju je adaptacija istoimenog romana koji se dešava u Holandiji u 17. vijeku za vrijeme čuvene opsesije lalama, kada su se mnogi obogatili, ali i izgubili novac, u berzanskim špekulacijama sa ovom biljkom.

Alica Vikander glumi Sofiju, djevojku koja je prinuđena da se uda za bogatog trgovca Cornelisa Sandvoorta (Christoph Waltz). Kada u njihov život biva umješan talentovani mladi slikar Jan Van Loos (Dane DeHaan), angažovan da slika Sofijin portret, između mlade nevjeste i njega se razvija strastvena romansa. Jedini način da ljubavnici pobjegnu iz svoje sredine u kojoj ne postoji šansa da vode respektabilan život, jeste da pokušaju da se brzo obogate investiranjem u lale, čije su cijene na tržištu u tom trenutku konstantno rasle.

Tulip Fever je režirao Justin Chadwick, dok je za scenario bio zadužen poznati britanski dramski pisac Tom Stoppard. U glavnim ulogama se nalaze: Alicia Vikander, Dane DeHaan, Jack O’Connell, Zach Galifianakis, Judi Dench, Christoph Waltz, Holliday Grainger, Matthew Morrison i Cara Delevingne.


Kratak i dirljiv film o životu i smrti Angelina Jolie režirala novi film – pogledajte trejler Unlocked -Orlando Bloom i Noomi Rapace u napetom trileru Filmski avgust/septembar · · ·