KULTURA · film/TV

U novom akcionom trileru „The Commuter“ Liam Neeson igra prodavca osiguranja Majkla, čiji se svijet naglo okreće naglavačke kada na putu za posao upoznaje misterioznu ženu (Vera Farmiga) koja mu nudi mogućnost da brzo zaradi vijeliki novac ako ispuni njene zahtjeve.

Kako se Tesla bori protiv Edisona pogledajte u novom filmu „The Current War“ Alicia Vikander i Cara Delevingne: Kad su Romeo i Julija živeli u Holandiji
U VAZDUHU · urban flash

U bijeloj prostoriji nalik onoj na kraju filma „2001: Odiseja u svemiru“ jedna starija gospođa u bolničkoj haljini mirno sjedi dok se u pozadini čuju prijatni zvuci stare radio reklame za sladoled. Ubrzo joj prilazi robot koji joj nudi ovu zaleđenu poslasticu.

Gospođi se sviđa sladoled, ali joj je dovoljan jedan zalogaj. Robot joj, s druge strane, nudi još, i hladnim glasom insistira da nastavi da ga jede jer je u budućnosti „ljudima potreban sladoled“.

Zašto gubimo interesovanje za one koji pokazuju simpatije prema nama Jednu osobinu žene kod muškaraca ipak najviše vole
KULTURA · film/TV

„Rat struja“ je dobro poznat sukob u istoriji nauke i tehnologije u kome su se na jednoj strani našli Nikola Tesla i biznismen Džordž Vestinghaus kao proponenti naizmjenične struje, dok je na drugoj strani bio pronalazač i biznismen Tomas Edison koji je promovisao jednosmjernu struju.

Novi film „The Current War“ prikazuje ovo sudbonostno nadmetanje između tehnoloških i preduzetničkih titana u SAD krajem 19. vijeka, u vrijeme kada još nije bilo izvesno koji će način distribucije električne energije biti dominantan u budućnosti.

Alicia Vikander i Cara Delevingne: Kad su Romeo i Julija živeli u Holandiji Kratak i dirljiv film o životu i smrti
U VAZDUHU · svet

13. avgusta 1961. godine počeli su građevinski radovi na izgradnji Berlinskog zida, jednog od najvijećih simbola Hladnog rata koji je fizički, ali i geopolitički i ideološki, razdvajao nekadašnju prestonicu Istočne Njemačke. Saznajte u ovom zanimljivom video klipu razloge njegovog podizanja, posljedice koje je to imalo na lokalno stanovništvo i svijetsku politiku, kao i informacije o njegovom rušenju 1989. i ponovnom ujedinjenju Njemačke.

Mape Evrope koje su uvredljive U Londonu možete uzeti bolovanje zbog mamurluka
PULS GRADA · gastro

Da li je moguće pričati o doručku, a ne spomenuti floskulu da je to „najvažniji obrok u toku dana“? Ne želite opšte mjesto ni kad je doručak u pitanju, zato vam preporučujemo da pogledate ovaj kratki film koji prikazuje različite varjante ovog obroka – od veoma bogatog i kaloričnog do onog zdravog…

CLANDESTINO: Bar & restoran na Adi Bojani koji se ne propušta Konoba Katič: Morska kuhinja u centru Petrovca
PULS GRADA · moda

Modna kuća Chanel je u maju objavila da će Kristen Stewart naredne četiri godine biti zaštitno lice njihovog novog parfema Gabrielle. Danas imamo priliku da uživamo u još jednom plodu njihove saradnje. U pitanju je promotivni video za Gabrielle parfem u kome poznata glumica igra uz pjesmu „Runnin“ slavne Beyonce.

Kakve haljine da nosite ove jeseni Dior: Zavirite u 70 godina visoke mode
KULTURA · film/TV

Istorijsku dramu „Tulip Fever“ ćemo u bioskopima gledati od 1. septembra. U pitanju je adaptacija istoimenog romana koji se dešava u Holandiji u 17. vijeku za vrijeme čuvene opsesije lalama, kada su se mnogi obogatili, ali i izgubili novac, u berzanskim špekulacijama sa ovom biljkom.

Kratak i dirljiv film o životu i smrti Angelina Jolie režirala novi film – pogledajte trejler
KULTURA · film/TV

„The Life of Death“ je dirljiv animirani kratki film koji pokušava da kroz personifikaciju progovori o tome kako bi izgledalo kada bi se smrt zaljubila u život.

Ma koliko ne bili spremni da razmišljate na ove i slične teme, a posebno u slučaju ako ste mladi, ovaj bi vas film ipak mogao nagnati na razmišljanja, a posebno ona koja pokušavaju da odgonetnu najdublje tajne čovjekovog postojanja.

Angelina Jolie režirala novi film – pogledajte trejler Unlocked -Orlando Bloom i Noomi Rapace u napetom trileru
U VAZDUHU · urban flash

Nije evo prvi put da se povede priča o lošem obrazovanju djece i omladine, i o tome kako nas internet često zaglupljuje, umjesto da nam pruža kvalitetne informacije. No, međutim kako se tenzije između SAD-a i Sjeverne Koreje svakim danom sve više povećavaju, postavlja se pitanje, da li su stanovnici Sjeverne Amerike upoznati sa razlozima zbog kojih je politika njihove zemlje toliko rješena da na provokacije odgovori provokacijama.

Političari su izgleda kao mala djeca, ali ni stanovnici nisu ništa bolji. Makar kada je geografija u pitanju, oni nemaju pojma, a mi se bojimo da bi ih sve trebalo poslati ravno na popravni, pa u avgustu možda za dvojku…

Ovako bi izgledali hit filmovi da su snimljeni u Istočnoj Evropi Remiks hita „Despacito“ – kako je nezadovoljna supruga iskoristila hrkanje svog muža