PULS GRADA · sport&rekreacija

Ako ne možete da dočekate Zimske olimpijske igre kako bi gledali ljude koji se klizaju (a i padaju), provjerite u ovom videu kako izgleda novi japanski „sport“ koji će vam prirediti isti ugođaj.

U pitanju nije, naravno, prava sportska disciplina, već takmičenje u televizijskoj emisiji pod nazivom „Klizave stepenice“.

TED: Saznajte sve o mišićima Mountain break: Izlet od budvanske rivijere do planina
KULTURA · film/TV

Meg Mari (Storm Rid) je tipična tinejdžerka koja se muči sa osjećanjem neadekvatnosti i po svaku cijenu bi želela da se uklopi. Kao ćerka dvoje poznatih fizičara, ona je veoma inteligentna i pronicljiva, ali još uvek nije svjesna svojih talenata. Istovremeno ona mora da se suoči sa neobjašnjivim nestankom svog oca (Kris Pajn).

Pogledajte trejler u kojem je Hju Džekmen „Veličanstveni šoumen“ Oskarovac Christian Bale u novom vesternu „Hostiles“
KULTURA · film/TV

Pogledajte trejler za novi biografski mjuzikl o velikom američkom šoumenu P.T. Barnumu koji je krajem 19. veka osnovao čuveni Barnum & Bejli putujući cirkus. Glavnu ulogu u filmu tumači Hju Džekmen, a društvo mu još prave i Mišel Vilijams, Zek Efron i Rebeka Ferguson.

Oskarovac Christian Bale u novom vesternu „Hostiles“ Spilberg ima novi film, dramu „The Post“
U VAZDUHU · urban flash

Pogledajte urnebesan video u kome dvojica momaka obučenih tako da izgledaju kao lutke iz izloga plaše ljude na ulicama Bejruta.

Video je snimljen 31. oktobra od strane HowAboutBeirut kolektiva. Njegovi protagonisti u početku stoje mirno ispred butika maskirani u lutke koje nose odjeću iz nove kolekcije. U trenutku kada neko prođe ispred njih, oni se naprasno pomjeraju, prestravljujući slučajne prolaznike koji ni malo nisu posumnjali da će postati deo šale.

Otkrivamo koja su sjedišta najbezbednija Poslušajte: Kako svemir stvarno zvuči?
KULTURA · film/TV

Prošlo je oko nedjelju dana od dugo očekivane premijere druge sezone popularne serije „Stranger Things“, a neki od nas su već pogledali sve epizode i strpljivo čekaju sljedeću.

Ako ste, kao i mi, još željni materijala vezanih za ovu sjajnu seriju, biće vam zanimljivo da pogledate ovaj video koji prikazuje snimke sa audicije mladih glumaca i glumica koji igraju naše omiljene junake.

Koji je posljednji film Daniela Daya-Lewisa? I, Tonya: U novom filmu Margot Robbie igra ozloglašenu klizačicu
KULTURA · knjige

Da li se slažete sa onom Džojsovom rečenicom koja kaže: „Ako ‘Uliks’ nije vredan čitanja, onda život nije vredan življenja“? Ne bi nikada trebalo, makar kada su knjige i filmovi u pitanju da slušate i uvažavate sud drugih ljudi, pa čak ni onih čije vam mišljenje znači. Jer čitanje je veoma intimna stvar i svako u romanima osjeća i doživljava stvari drugačije.

Iskreno uživanje dolazi u procesu saznavanja novih stvari, specifične piščeve vizije svijeta a u ovom „Uliks“ slučaju zaista posebnog svijeta, riječi koje ćete razumjeti i onih koje će vas posebno namučiti.

Slavne prve rečenice književnih klasika 17. Sajam knjiga u Ulcinju