PULS GRADA · gastro

Među obiljem restorana na budvanskoj i uopšte crnogorskoj obali svojom jedinstvenom ponudom izdvaja se konoba Katič na šetalištu u Petrovcu u primorskom ambijentu nedaleko od mora.

Konoba Katič je svoje mjesto našla u samom srcu Petrovca, na sredini Donje ulice. Ono po čemu se prepoznaje Petrovac jeste baš ta „donja ulica“, kako mještani zovu šetačku zonu koja se prostire cijelom dužinom gradske plaže, i gleda na dva bisera – dva ostrva, Katič i Svetu Neđelju. Posebna vitrina, koja je ujedno i rezervoar s morskom vodom, nalazi se na ulazu u restoran i svojevrsna je atrakcija za goste Petrovca. U njoj se nalaze uvijek živi ili svježi jastozi, ostrige i vongole.

Konoba Katič
Obala 55
Petrovac
069/644-344
Pon - ned: 7:00 - 24:00

Gazda zna šta valja, a ribari znaju kome da ponude orade, brancine, gofa, pa i sabljarku, tunu… i šta se već uhvati u ribarsku mrežu i zakači za mamac.

Vlasnik je mještanin, koji potiče iz ribarske porodice. Iz kuće je ponio istančan ukus za dobru hranu, zna da cijeni ribarski zanat, voli da s prijateljima posjedi uz čašicu-dvije i da boemski posmatra svijet oko sebe. I tako, te godinama građene vrijednosti, 2011. je pretočio u svoju konobu, i gostima dočarao ono što i sam živi.

Na meniju se nalaze specijaliteti primorske kuhinje paštrovskog kraja: brodet, crni rižoto, rižoto s morskim plodovima, salata od hobotnice, gambori, lignje, punjene školjke i svježa riba spremljena na različite načine: kuvana, pečena, pržena, riblji file – na vama je da izaberete omiljeni način pripreme i serviranja pošto su ljubazni domaćini uvijek tu da svojim gostima izađu u susret i pripreme obrok u skladu s njihovim ukusom.

Može vam se desiti, dok sjedite u bašti konobe, da vidite ribare kako donose svježu ribu i plodove mora u restoran. Ko jednom proba svježe specijalitete, pripremljene na gradele, lešo ili u soli… vazda će cijeniti kvalitet.

Restoran El Rey: Vidikovac iznad plaže Jaz Preporučujemo: Terminal 4 Piazza Food&Bar: Idealno mjesto za hedoniste Fešta Primavera u Herceg Novom · · ·