PULS GRADA · gastro

Među obiljem restorana na budvanskoj i uopšte crnogorskoj obali svojom jedinstvenom ponudom izdvaja se konoba Katič na šetalištu u Petrovcu u primorskom ambijentu nedaleko od mora.

Konoba Katič je svoje mjesto našla u samom srcu Petrovca, na sredini Donje ulice. Ono po čemu se prepoznaje Petrovac jeste baš ta „donja ulica“, kako mještani zovu šetačku zonu koja se prostire cijelom dužinom gradske plaže, i gleda na dva bisera – dva ostrva, Katič i Svetu Neđelju. Posebna vitrina, koja je ujedno i rezervoar s morskom vodom, nalazi se na ulazu u restoran i svojevrsna je atrakcija za goste Petrovca. U njoj se nalaze uvijek živi ili svježi jastozi, ostrige i vongole.

Restoran El Rey: Vidikovac iznad plaže Jaz Preporučujemo: Terminal 4
PULS GRADA · gastro

Malo je mjesta koja će vas na prvi pogled ostaviti bez daha, a neka od njih ćete pronaći sasvim slučajno, usput, vozeći se duž crnogorske obale. Jedno takvo, nesvakidašnje mjesto, jeste vidikovac iznad uvale Jaz s pogledom na jednu od najljepših plaža na crnogorskom primorju, koju je vodeći svjetski turistički vodič Lonely Planet proglasio najboljom u Evropi. Plaža Jaz je posljednjih godina poznata i po tome što se na njoj održava jedan od najprestižnijih evropskih festivala – Sea Dance, nastavak novosadske EXIT avanture.

U lijepo uređenom prostoru, pored glavnog puta koji spaja Budvu s Kotorom i Tivtom nalaze se restoran i caffe bar El Rey sa čije terase možete uživati u sunčevim zracima na izlasku ili zalasku s neograničenim pogledom na Jadransko more i stjenovitu obalu koja u njega strmoglavo zaranja.

Preporučujemo: Terminal 4 Piazza Food&Bar: Idealno mjesto za hedoniste
PULS GRADA · gastro

Piazza Food&Bar u sklopu hotela Moskva, mjesto je gdje ćete moći da uživate svim svojim čulima. Sa svojim ekstravagantnim ambijentom, postaće omiljeno mjesto kako za lokalne tako i inostrane goste.

Idealno mjesto za hedoniste koji vole da se svakodnevno opuste uz čašu vrhunskog vina, italijanske i meksičke delikatese koji se spremaju u peći na drva, specijalno selektovane sireve, a za slodokusce se sprema nešto posebno i potpuno nesvakidašnje. Prava gastronomska priča.

Preporučujemo: Terminal 4 5 popularnih brendova čokolada

Vrh