13. May
PULS GRADA · gastro

Fešta Primavera je proljećni festival na kom se uz izložbeni i gastronomski segment organizuje i mnoštvo zabavno-rekreativnih sadržaja na otvorenom.

Kada je gastronomija u pitanju u fokusu je samoniklo bilje podneblja: jestivo, začinsko i ljekovito. Žućenica, divlje šparoge ili kuke, rukola i druge biljke tema su za događaj u kome učestvuje cijela zajednica Herceg Novog i gosti iz susjednih gradova. U pripremi festivala organizuju se različite kreativne i gastro radionice, a neposredno prije i izleti u hercegnovsko zaleđe sa ciljem prepoznavanja biljaka i upoznavanje sa mogućnošću njihove upotrebe.

do
Herceg Novi – Igalo
Udruženje RUKE

Primavera je četvrta u nizu Stađunskih fešti koje u Herceg Novom organizuje udruženje RUKE u bliskoj saradnji sa organizacijama iz kulture, sporta, očuvanja tradicije i ekoloških vrijednosti, restoranima, profesionalcima i gastro entuzijastima…

Tokom izložbenog dana koji je krunski događaj festivala možete očekivati brojne tradicionalne proizvode i kreacije na temu proljećnog buđenja prirode, degustaciju najrazličitijih jela od samoniklog bilja i delicija sa blagim, ali upečatljivim mediteranskim začinima, a događaj je začinjen lokalnom muzikom i živošću koja je dio atmosfere na primorskim trgovima.

· · ·