PULS GRADA · lepota

Kada sunce brže počinje da zalazi, a vaš se godišnji odmor privede kraju, kao da postajete svesniji toga da se život nastavlja, svojim tokom i po ranije utabanim stazama. Žene su odavno upoznate sa onom tehnikom da kao feniks iz pepela sebe ponovo učine drugačijim, i to na veoma lak i brz način, a najčešće tako što nakon ljetovanja promjene sasvim ili samo djelimično boju kose.

Neke od vas želeće samo da osvježe ono što je nekada bila boja ali vam se od slane vode i sunca poprilično ispralo. U pravu ste, trenutno ne liči ni na šta i morate to brzo da rješite, a evo i kako…

Frizeri predlažu da se tokom jeseni detaljnije posvjetite svojoj kosi, od toga da je obavjezno malo skratite, kako biste osvježili krajeve do toga da je farbate u nijanse koje odišu toplinom i punoćom. Zaboravite na sve proljećno-ljetnje tehnike bojenja kose, jer sada vam je potrebno nešto drugo i drugačije!

Plavuše

Kod vas je situacija prilično lagana, vama je potrebna dobra nega i nijanse toplih tonova, pramenovi se ne savjetuju za prvi put, napravite plan a sada je samo tonirajte, a kada sredinom oktobra ponovo odete odaberite dve ili tri nijanse, od svetle prošarane suncem do one nijanse butera ili sasvim svijetlo smeđe. Neka vam inspiracija bude Beyonce!

Brinete

Pre nego što posvjetlite svoju kosu, slično kao i plavuše, trebalo bi da pređete u nešto tamniju nijansu. Na suncu je vaša kosa dobila mnoštvo pramenova, i ako je sada prekrijete suviše svetlom nijansom bićete bukvalno šareni. Znači, prvo ton ili dva tamnije od trenutne boje sa mogućnošću da dodate i malo oranž ili crvenog tona posebno oko lica!

Crvenokose

Izbegavajte bilo kakve podtonove u prvoj „rundi“. Računajte da je kestenjasta pa i toplije i nešto svetlije nijanse idealne za vas tokom jeseni. Ako ste raspoložene da probate nešto baš neobično a i veoma popularno trenutno neka vas nijanse jagode ili bakra osveže u nekoliko svetlijih pramenova. Ali će biti najbolje da se tokom jeseni više igrate formom nego samom bojom.

Crnke

Kada temperature počnu da opadaju crnkama ne prija ništa više nego blago ljubičasti odsjaj. Za one koje ne vole ovakve prelive druga varijanta je svakako duboko tamno crvena koja će dodatno da podstakne vaš misteriozan izgled. Malo pojačane nege kako biste povratile sjaj, i to je to, vi sve ostalo možete same- zar ne?


Kako se korejska „beauty“ blogerka transformiše u Taylor Swift Trendi muške frizure za ovo ljeto Pivski manastir One su najljepše žene 21. veka · · ·