PULS GRADA · destinacija

Smješteno je u maloj udolini ispod najviših vrhova planine Lovćen, na starom putu koji je od Cetinja vodio prema Kotoru. Ovo selo, odnosno njegov zaselak Erakovići, je rodno mjesto svih vladara iz porodice Petrović – Njegoš. U njemu se nalazi i kuća Petra II Petrovića Njegoša, crnogorskog vladike i velikog pjesnika, koja je pretvorena u spomen dom. Na Njegušima se nalazi i mala crkva Svetog Đorđa.

Ovo mjesto je poznato i po dobroj hrani. Tradicionalni crnogorski specijaliteti ovdje se još uvijek pripremaju na starinski način. Tu su pršut, sir, kastradina, koji odlično idu uz dobro vino, na svežem vazduhu koji otvara apetit. Kada se starim i uzanim asfaltnim putem krene prema Kotoru, dolazi se do najljepših vidikovaca sa kojih Bokokotorski zaliv izgleda nestvarno i gdje će vam zastati dah pred ljepotom „nevjeste Jadrana“ kako je nazvao pjesnik Aleksa Šantić.

Crno jezero Kanjon Tare: Ponos Crne Gore Velja maslina: Drevno drvo masline blizu Bečića Nacionalni park Skadarsko jezero: Obilazak brodićem sa posjetom manastirima · ·