PULS GRADA · destinacija

Krstac je jedno od primorskih sela budvanskog kraja koje se nalazi izdignuto i relativno udaljeno od morske obale. Svojim posjetiocima pruža drugačiji doživljaj od uobičajenog boravka na samoj obali mora. Pogledi sa ovakvih mjesta su jednostavno neodoljivi, a zalasci sunca romantični u pravom smislu te riječi.

Jedinstveni kompleks kuća izgrađenih od kamena sa poštovanjem elemenata tradicionalnog arhitektonskog stila nalazi se u ovom mjestu na uzvišici iznad glavnog puta koji povezuje Budvu i Petrovac. Pored svih pogodnosti za potpuno uživanje, kao što je vrhunski smještaj u stilizovanim kućama, predivan pogled, bazen, fitness centar, sauna i teniski teren, ovaj jedinstven seoski rizort svojim gostima nudi i domaću hranu proizvedenu na vlastitom imanju.

U sklopu imanja nalazi se i farma koza gdje se od dobijenog mlijeka u modernoj mljekari proizvodi vrhunski sir; gostima se pored toga nude domaća jaja, med, svježe jagnjeće meso, domaća vina i drugi tradicionalni paštrovski i  crnogorski proizvodi. Vinarija ovog imanja u svojoj kolekciji ima više od 20 hiljada boca vrhunskog kvaliteta.

U sastavu rizorta nalazi se i restoran Casa Mia kojim upravlja poznati italijanski šef i predstavlja pravi kutak Italije u Crnoj Gori. Izvanrednu kuhinju dopunjava bogat izbor vina i alkoholnih pića, domaćih i internacionalnih. Mnogo sastojaka iz obližnje farme i bašte nalazi svoje mjesto u pripremanju ukusnih jela, a specifična italijanska receptura čini ih pravim gurmanskim doživljajem. Na malo drugih mjesta možete probati jela napravljena od morskih ježeva, koji se u Italiji smatraju posebnim gastronomskim užitkom, zatim razne soseve za paste napravljene od domaćih sastojaka kao što je pesto na đenovski način ili pesto od bosiljka i mnoga druga jela od ribe i mesa, kao i ukusni deserti sa kojima se nećete sresti u drugim restoranima u Crnoj Gori.

Budva kroz vekove Savršen dan na crnogorskom primorju: 14 tačaka za uživanje! Sela i farme u Crnoj Gori: Magični predjeli i avanture Biogradska gora · · ·