PULS GRADA · destinacija

Iskoristite Total Tourist Map Budvanske rivijere da sebi organizujete savršen dan na moru! Od Budve, Pržna i Miločera, pa do Svetog Stefana, Petrovca i Buljarica, jednodnevni obilazak Budvanske rivijere će vas upoznati sa preljepim plažama, kulturnim i istorijskim znamenitostima i, naravno, mestima gde se dobro jede i pije na ovom delu crnogorskog primorja.

9.00 h – Obiđite Stari grad, jedan od najstarijih gradova na istočnoj obali Jadranskog mora koji potiče iz VI vijeka prije nove ere. Ne propustite da posjetite Muzej Budve, Modernu galeriju i Spomen dom S. M. Ljubiše, Citadelu i gradske bedeme.

11.00h – Uzmite malo vremena za predah uz omiljeno piće na plaži Ričardova glava, uživajte u suncu, moru i predivnom pogledu.

11.30h – Uzmite taksi ili autobus da odete u Pržno, malo selo sa finim barovima i restoranima i poznatom plažom.

13.30h – Nastavite od Pržna šetnjom prema Miločerskom parku gdje usput možete snimiti lijepe fotografije jedinstvenog srednjovjekovnog grada Svetog Stefana. Provedite ostali dio vremena na plaži u ovom, zaista, očaravajućem ambijentu.

16.00 hPosjetite Petrovac, živahan mediteranski gradić na samom istoku Budvanske rivijere. Ručajte u jednom od restorana uz samu obalu i uživajte u pogledu na ostrvca Sveta Neđelja i Katič. Možete takođe pogledati Rimske mozaike i plažu Lučice, ili ako ste voljni da istražujete malo više otiđite u Buljaricu da posjetite manastir Gradište iz XII vijeka.

19.00h – Da biste izbjegli saobraćajnu gužvu vratite se u Budvu malo ranije. Možete se opustiti u nekom od kafića u okolini Starog grada ili prošetati stazom duž Slovenske plaže.

22.30 – Nastavite Vaš savršen dan izlaskom u grad. Budva je jedna od najpopularnijih destinacija za noćni provod.

Nacionalni park Prokletije: Povratak prirodi Krapina – oaza nadomak Budve Odmor u Crnoj Gori: Top 5 plaža Crowne Plaza Beograd: Superiornost u svim segmentima · · · · ·