PULS GRADA · destinacija

Italija, zemlja poznata po prelepim predelima, nameće se kao pravi izbor za odmor od nekoliko dana. Dolazeći praznici i neradni dani koji ih prate, daju nam prostora da takav odmor ubrzo i realizujemo. Evo gde vas sve Italija zove ovog proleća.

I ovog proleća, Filip Travel vas vodi u obilazak najlepših predela Italije.

PARMA I CINQUE TERRENajšareniju sliku iz Italije donećete upravo iz ovog dela Italije. U Parmi ne propustite priliku da probate parmezan i parmski pršut (prosciutto di Parma), koji se tradicionalno ovde prave. Nacionalni park Cinque Terre jedna je od najslikovitijih i najlepših primorskih oblasti u Italiji. Kao što joj i samo ime kaže, sastoji se iz pet živopisnih naselja, koja su povezana ne baš pristupačnim stazama, ali na raspolaganju vam je lokalni voz kojim možete proći kroz sva mesta.

Interesantno je da su stanovnici Cinque Terre-a do pre nekoliko decenija živeli tradicionalnim životom, gotovo potpuno izolovani od modernog sveta. Ako se nađete u ovom delu Italije, ne propustite da posetite srednjovekovni grad Arquato, iz VIII veka.

Provedite prvomajske dane na putovanjuCinque Terre i Parma po ceni od 169 €

EMILIJA ROMANJA – Oblast na zapadu Italije, poznata po gastronomiji i odmaralištima na moru. Najveći urbani centri ove regije i sigurno gradovi koje bi trebalo videti jesu Bolonja, Parma, Ferara i Modena. Bolonja je glavni grad pokrajine Emilia Romanja i ovde se nalazi najstariji univerzitet u Evropi.

Rodni grad čuvenog Lučijana Pavarotija – Modena, poznata je i pod nazivom „prestonica mašina‟ zbog poznatih fabrika Lamborgini, Pagani, Maserati i Di Tomaso. Modena je i postojbina Aceto balsamico sirćeta, koje se pravi od grožđa, čija tajna leži u tradicionalnoj proizvodnji koju su s kolena na koleno prenosili članovi porodice i proizvodnja traje minimalno 12 godina.

Polazak za Emiliju Romanju je 28. aprila, a sve detaljnije informacije možete pogledati OVDE

MILANO – Grad mode i neverovatnog šarma, koji će vas osvojiti već posle prve šetnje ulicama ove kulturne riznice. Milano je danas svetski centar industrijskog dizajna, trgovine i jedan od najbogatijih gradova Evrope. Na nekoliko sati vožnje nalaze se dva čarobna jezera: Komo i Lugano.

Uz jezero Komo, ispod alpskih padina, nalazi se istoimeno mestašce poznato po luksuznim hotelima, vilama i rezidencijama od kojih su mnoge u posedu poznatih umetnika i javnih ličnosti. Lugano je grad u Švajcarskoj, ali na samoj granici s Italijom i razlog da ga obiđete, može da bude prelepa priroda i uživanje u pogledu na jezero, a za sladokusce obilazak muzeja fabrike čokolade Alprose – najveći proizvođač čokolade u Švajcarskoj.

Ako želite da Prvi maj provedete baš u Milanu, pogledajte ponudu Filip Travel-a ovde.

Upoznajte: Trippin Srbija Prolećna dilema – Kolmar ili Cirih Posetite najslavnije bečke čokolaterije Turistička organizacija Budve se predstavila na Sajmu u Beogradu · · · · ·