KULTURA · muzika

Prilično enigmatičan post Radiohead bend je imao sreće da ima hit singl „One Day Like These“ pre pet-šest godina, koji će promptno postati nacionalni hit bilo da je u pitanju neki globalni sportski događaj ili mali porodični izlet. Od tog trenutka, Elbow su dobili apsolutno prepoznavanje iako im skoro 95% pesama leluja između opskurne nekomunikativnosti i poslovične dosade koju nose prog i postprog rok.

Ovoga puta dobili smo album koji je intrigantan, ugodan i prijatan na slušanje. Odsustvo originalnog bubnjara je bajpasovano poigravanjem ritam-sekcijom što elektronikom što živim bunjevima. Melodije imaju jasniju strukturu od prošlog albuma tako da muzika Elbow i dalje predstavlja nastavljanje legata koji su postavili Talk Talk pre oko trideset godina. Hipnotički minimalizam Marka Holisa i dalje je daleko, međutim, Elbow zvuče prilično autentično kao intelektualni bend 2017, u stvari muzika koju bi umeli da cene glasači Saše Jankovića.

Svi muzički festivali našeg regiona Poznati omoti albuma iz šire perspektive Najbolji DJ-evi (EDM muzike) u Evropi Muzička recenzija: Pink Floyd „The Early Years 1967-72 Cre/ation“ · ·