PULS GRADA · dizajn

Vjerovatno niste znali da bar kodovi ne moraju da imaju identičan izgled na koji smo već navikli, onaj koji viđamo najčešće na svim proizvodima. Ako se ispoštuju osnovna pravila koja omogućavaju njihovu upotrebu, postoji prostor da se bar kodovi obogate nekim detaljima i učine pakovanje proizvoda dopadljivijim od konkurentskog.

Ako nam ne vjerujete, pogledajte u našoj galeriji kreativne načine na koji su neki autori dizajnirali bar kodove. Jedan dizajner nalepnice na flaši šampona ga je povezao sa crtežom češlja, proizvođač špageta je, logično, linije barkoda produžio u špagete, dok je jedan brend kafe od linija bar koda napravio rešetke kaveza za papagaje (ime njihove kompanije je Papagalos, što na grčkom znači papagaj). U slučaju da ste i sami dizajner, nema potrebe da vam bilo šta objašnjavamo, naprosto, gledajte pa se inspirišite i na kraju- napravite i vi ovako nešto!

Svaki bar kod je priča za sebeOtvori galeriju

Ovdje je nešto drugačije – ali šta? Filmski posteri u minimalističkom stilu Ikea Spridd: Muza kolekcije je muzički festival Wine Glass Mask: Neobična čaša za vino