PULS GRADA · destinacija

Krapina se nalazi na samo pet kilometara udaljenosti od Budve. Ide se putem prema manastiru Podstrog i prolazi dalje uzanim i vijugavim asfaltnim putem. Najlakše ćete se snaći ukoliko pratite oznake za ZIP lajn, koji se, između ostalog, nalazi u ponudi ovog mjesta. Ukoliko niste u Budvu došli kolima, onda je odlazak taksijem jednostavna opcija.

Restoran i ribnjak su sasvim dovoljni za uživanje. Međutim, goste očekuju i druga iznenađenja: brojne životinje koje su raspoređene kao u nekom manjem zoološkom vrtu, zatim eko bašta sa organski uzgojenim povrćem i voćem kao i jezerce natkriveno popločanom terasom, nedaleko odatle i malim vodopadom, koji je već postao omiljeno mjesto za fotografisanje. Uz žubor vode doživljaj je nestvaran.

Na imanju Pojata najveću pažnju izazivaju paunovi, patke, guske, magarci, ćurke, pastrmke, divlje svinje…

Pomenuti ZIP lajn privlači ljude koji vole adrenalinske sportove. Ova „žica“ duga je oko 300 metara i proteže se iznad samog restorana gdje se nalazi dolazna stanica. Projektovana je po najvišim standardima i sigurna, a predstavlja izazov za svakoga ko dođe u Pojatu.

Ovdje se preporučuje višesatni boravak, kako bi se u miru ovog izdvojenog mjesta opustili i zaboravili na gužvu i buku. Uz domaće specijalitete tradicionalne crnogorske kuhinje imate sve što je potrebno za potpuno opuštanje.

Pješačenje i planinarenje

756 Planinarska i pješačka staza: Manastir Podmaine – Podostrog – Krapina – Zečevo selo – dužina trase: 4,7 km; 40 > 535 mnm = + 495 m O

Ukoliko ste neko ko voli aktivan odmor, onda se u Krapinu možete zaputiti i pješke jer je upravo ova staza zanimljiva za treking za one koji borave u Budvi, a opremljena je planinarskim oznakama.

Manastirski kompleks manastira Podmaine sastoji se od dvije crkve posvećene Uspenju Bogorodice (mala crkva – kapela iz 1930. godine i velika crkva iz polovine XVIII vijeka) i prostorija u sklopu konaka.

Seoskim asfaltnim putem dalje se nastavlja prema selu Podostrog. Dobro mjesto za prvi predah nakon razgledanja i šetnje, a i za fotografisanje Budve. Ova staza vas dalje vodi prema Krapini i Zečevom selu.

Odatle možete nastaviti dalje prema manastiru Stanjevići i tražiti vezu s drugim označenim planinarskim stazama ili, ako ste umorni, prema selu Lapčići i glavnom magistralnom putu koji vodi prema Budvi.

Odmor u Crnoj Gori: Top 5 plaža Crowne Plaza Beograd: Superiornost u svim segmentima Selo Krstac – skriveni biser Budva kroz vekove · · ·