PULS GRADA · aktuelno

Svijet se neprekidno mijenja, i mi često vjerujemo kako tu ne možemo ništa da promjenimo. Međutim, ako je vjerovati istraživanjima onih koji se bave zaštitom i onako oštećenog ozonskog omotača, samo našom brigom o planeti možemo da je spriječimo da postane jedno veoma vrelo mjesto.

Ako pažljivo proučite mape koje vam prilažemo u ovom tekstu vidjećete kuda nas vodi mogućnost nebrige, odnosno šta će se sve mijenjati ako se planeta zagreje za samo 4 stepena više!

Mikronezija će nestati, jednostavno će je prekriti talasi! Pakistan i južna Indija biće zasigurno napuštena mjesta, a Evropa će se polako ali sigurno pretvarati u pustinju. To su vam rezultati istraživanja koja su sprovedena za slučaj da se čitava Zemlja zagreje za samo 4 stepena.

U slučaju da spadate u one koje je teško ubediti u ovakav scenario, pomislite samo kako je vreli talas ove godine (poznatiji kao Lucifer) harao prostorima Evrope, ali i kako je ovih dana uragan Harvi potopio dobar deo Teksasa.

U slučaju da se zagrevanja planete nastave, postoje i države koje bi mogle da osete izvesne benefite od takvih klimatskih promjena, tako bi na primjer, zapadni deo Antarktika, kao i sjeverna Kanada, Skandinavija ili Sibir dobili veći broj toplijih i sunčanih dana, pa bi tamo vegetacija počela da buja! U ove krajeve selili bi se oni kojima bi život u suši i na visokim temperaturama postao nepodnošljiv!

Iako naučnici tvrde da ovakve promjene neće zadesiti planetu još oko desetak godina, nije zgoreg da vam saopštimo da neki dijelovi Antarktika već sada postaju zeleniji nego što su to bili ikada prije!

8. Bedem fest u Nikšiću počinje sjutra! Fešta na skalama Međunarodni moto-skup MC CRUISER u Herceg Novom Petrovačka noć · · · · · ·