KULTURA · film/TV

Bioskopski repertoar narednih nekoliko mjeseci će biti više nego zanimljiv. Pročitajte kratke prikaze nekih od najinteresantnijih filmova koje očekujemo u junu i julu.

1. Automobili 3

Iznenađen novom generacijom super brzih trkača, legendarni Munja Mekvin (glas Ovena Vilsona) iznenada će biti izguran iz sporta koji voli. Da bi se vratio u igru, biće mu potrebna pomoć ambiciozne mlade mehaničarke, Kruz Ramirez, koja ima sopstvene planove za pobjedu, plus inspiracija pokojnog fantastičnog Hadson Horneta i još par neočekivanih obrta. Dokazujući da broj 95 još uvijek nije gotov, provjeriće srce šampiona na najvećoj pozornici Piston kupa!

Početak prikazivanja: 15. juni

Država/Godina: USA/2017

Žanr: animacija, avantura, komedija

Glumci: Armie Hammer, Owen Wilson, Bonnie Hunt, Tony Shalhoub, Cheech Marin

Režiser: Brian Fee

Više o filmu na IMDB sajtu…

2. Čudesna žena 

Prije nego je postala Wonder Women, bila je Diana, princeza Amazonki, obučena da bude nepobjediva ratnica. Odrasla na zaštićenom rajskom ostrvu Themišcira, na kojem žive samo žene. Akcija kreće kada se američki pilot sruši na njihovu obalu i ispriča priču o masivnom sukobu u spoljnom svijetu. Diana tada napušta svoj dom, uvjerena kako može zaustaviti sukob. U borbi protiv muškaraca, Diana će otkriti svoju najveću snagu… i svoju sudbinu.

Početak prikazivanja: 15. juni

Država/Godina: USA/2017

Žanr: akcija, naučna fantastika

Glumci: Gal Gadot, Chris Pine

Režiser: Patty Jenkins

Više o filmu na IMDB sajtu…

3. Transformersi – Poslednji vitez

Nastavak kultne franšize će nas provesti kroz daleku prošlost do savremenog doba i objasniti postojanje Transformersa još od davnina. Uz do sada neviđene efekte i fantastičnu priču, svi voljeni likovi će se okupiti u ovom nastavku, uz pojačanje nekih od najvećih glumačkih imena koja će potvrditi da je ovo nastavak za pamćenje.

Početak prikazivanja filma: 22. juni

Država/Godina: USA/2017

Žanr: akcija, avantura

Glumci: Mark Wahlberg, Josh Duhamel

Režiser: Michael Bay

Više o filmu na IMDB sajtu…

4. Grozan ja 3

Od tima koji vam je donio film Grozan ja i najveće animirane hitove 2013. i 2015. godine, Grozan  ja 2 i Malci, stiže nastavak avantura Grua, Lusi, njihovih predivnih ćerki – Margo, Edit i Agnes – kao i Malaca. Stivu Karelu i Kristin Vig se pridružuje Trej Parker, dobitnik nagrada Emi, Toni i Gremi, ko-autor globalnog fenomena South Park i brodvejskog hita Knjiga Mormona. Parker pozajmljuje glas zlikovcu Baltazaru Bratu, nekadašnjoj dječijoj TV zvijezdi koji je odrastao, ali je i dalje opsednut likom kog je igrao 80-ih. Baltazar će dokazati da je najjači Gruov protivnik do sad.

Početak prikazivanja: 29. juni

Država/Godina: USA/2017

Žanr: animacija, komedija

Glumci: Steve Carell, Kristen Wiig, Trey Parker, Miranda Cosgrove

Režiser: Pierre Coffin & Kyle Balda

Više o filmu na IMDB sajtu…

5. Ludilo djevojačke večeri

U komediji Ludilo djevojačke večeri pet najboljih drugarica sa koledža nakon 10 godina ponovo su zajedno na djevojačkom vikendu u Majamiju. Njihov nezaboravan provod prekida urnebesan, mračan događaj kada slučajno ubijaju stripera. Usred ludila dok pokušavaju da shvate šta da urade i kako da pronađu spas, njihova noć dobija neočekivane preokrete kojii h zbližavaju kada je to najpotrebnije.

Početak prikazivanja: 29. juni

Država/Godina: USA/2017

Žanr: komedija

Glumci: Scarlett Johansson, Zoe Kravitz, Jillian Bell, Kate McKinnon

Režiser: Lucia Aniello

Više o filmu na IMDB sajtu…

6. Spider-Man: Povratak kući

Mladi Piter Parker/Spider-Man (Tom Holland), koji je svoj senzacionalni debi ostvario u hitu Kapetan Amerika: Građanski rat započinje samostalno djelovati pod svojim novopronađenim identitetom u filmu Spider-Man: Povratak kući. Uzbuđen zbog iskustva koje je doživio sa Osvetnicima, Piter se vraća kući u kojoj živi s tetkom Mej (Marisa Tomei), gdje ga pod budnim okom čuva njegov novi mentor Toni Stark (Robert Downey Jr.). Piter pokušava da se vrati svojoj normalnoj svakodnevnoj rutini, iako ga u tome sprečavaju misli kako se još uvijek mora dokazati kao pravi superheroj… A pravi trenutak za to možda će doći i mnogo ranije nego što se Piter nadao, kada se u gradu pojavi novi zlikovac – Lešinar (Michael Keaton).

Početak prikazivanja: 06. juli

Država/Godina: USA/2017

Žanr: akcija, naučna fantastika

Glumci: Tom Holland, Marisa Tomei, Michael Keaton, Robert Downey Jr.

Režiser: Jon Watts

Više o filmu na IMDB sajtu…

7. Planeta majmuna – Rat

U trećem dijelu popularne blokbaster franšize, zajednica genetski modifikovanih majmuna koju predvodi inteligentna šimpanza Cezar, ulazi u krvav obračun sa vojskom ljudi predvođenom nemilosrdnim Pukovnikom. Nakon nezamislivih gubitaka sa kojim se suočava zajednica majmuna, Cezar doživljava krah i oslobađa svoju mračnu stranu, što rađa želju za borbom koja će osvetiti njegovu vrstu. Naposletku, neizbježan susret Cezara i Pukovnika dovodi do očekivanog – rata koji će odrediti sudbinu ljudi, majmuna i čitave planete.

Početak prikazivanja: 13. juli

Država/Godina: USA/2017

Žanr: akcija, avantura, drama

Glumci: Andy Serkis, Woody Harrelson, Steve Zahn, Judy Greer

Režiser: Matt Reeves

Više o filmu na IMDB sajtu…

8. Dunkirk

Dunkirk je nova drama Kristofera Nolana, režisera filmske trilogije Mračni vitez, Početak i Interstellar. Radnja filma se odvija za vrijeme Drugog svjetskog rata i prati britansku vojsku koja se povlači iz grada Dunkirk 1940. godine. Priča prati i vojnike savezničkih snaga iz Belgije, Kanade, Velike Britanije i Francuske, koji su opkoljeni od strane njemačke vojske za vrijeme bitke za Francusku.

Početak prikazivanja: 20. juli

Država/Godina: FRA, USA, GBR/2017

Žanr: drama

Glumci: Tom Hardy, Cillian Murphy, Sir Kenneth Branagh, James D’Arcy

Režiser: Christopher Nolan

Više o filmu na IMDB sajtu…

9. Mračna kula

Posljednji viteški ratnik, Roland Deskajn (Idris Elba) nalazi se u borbi sa Valterom O’Dimom takođe poznatim i pod imenom Čovjek u crnom (Metju Mekonahi), odlučan da spriječi uništenje Mračne kule koja u ravnoteži održava kompletan naš univerzum. Dok sudbina svjetova visi na tankom koncu, dobro i zlo sukobiće se u ultimativnoj borbi u kojoj jedino Roland ima moć da odbrani Kulu od Čovjeka u crnom. Snimljena prema seriji epskih bestselera od čak osam knjiga kultnog Stivena Kinga, Mračna kula ujedinjuje nekoliko različitih žanrova, uključujući naučnu fantastiku, horor i vestern. Film nije tipična adaptacija već na neki način predstavlja novi i moderniji pogled na ovaj serijal. King je naveo uticaj Gospodara prstenova i vesterna Serđa Leonea Dobar, loš, zao.

Uz Kinga produkciju filma potpisuju Ron Hovard, Brian Grazer i Akiva Goldsman. Zanimljivo je da je projekat prvi započeo J.J. Abrams još 2007. g. a nastavio ga je Ron Hovard 2010. godine da bi konačna verzija koja je sa predprodukcijom započela 2015. ugledala svijetlo dana ovog ljeta s Hovardom ovaj put u ulozi producenta. Početak snimanja filma je bio u aprilu prošle godine u Južnoj Africi, a snimanje i na lokacijama Njujorka. Uz Matju Mekonahija i Idrisa Elbu u ostalim ulogama Mračne kule pojavljuju se Katrin Vink (serijaVikinzi), Džeki Earle Heli, Tom Tailor, Nikolas Hamilton i Denis Hajzbert, a film je režirao Nikolaj Arcel kojem je ovo prvi rediteljski poduhvat u Holivudu.

Početak prikazivanja: 10. avgust

Država/Godina: USA/2017

Žanr: fantazija, avantura

Glumci: Idris Elba, Matthew McConaughey, Tom Taylor (IV), Abbey Lee

Režiser: Nikolaj Arcel

Više o filmu na IMDB sajtu…

DŽADA FILM FEST: Program petog dana DŽADA FILM FEST: Program četvrtog dana DŽADA FILM FEST: Program trećeg dana Džada Film Fest 2017: Program drugog dana · · · · · ·