KULTURA · film/TV

Ako ste ljubitelji akcionih filmova i komedija, imaćete u čemu da uživate ovog ljeta. Saznajte u našem tekstu koje filmove ćete imati priliku da pogledate u vašim lokalnim bioskopima u avgustu i septembru.

ATOMSKA PLAVUŠA

Reditelj Dejvid Lič poznat po hitu John Wick, ovog puta ratobornu glavnu ulogu u svom novom filmu je prepustio ženi i to oskarovki Šarliz Teron. Radi se o špijunskom trileru u kojem Teron igra ulogu Lorejn Broton, špijunke MI6-a koja je poslata u Berlin kako bi razotkrila špijunski lanac odgovoran za smrt jednog tajnog agenta, koji joj čini se i nije tako nepoznat. Scenario filma potpisuje Kurt Johnstad i to kao adaptaciju romana The Coldest City Antonija Džonstona.

Uloge: Šarliz Teron, Džejms Mekevoj, Džon Gudman, Sofia Butela

Režija: David Lič

Žanr: akcija, triler

Početak prikazivanja: 17. avgust

Više o filmu na IMDB sajtu… 

MAFIJAŠKI TJELOHRANITELJ

Genijalna akciona komedija u kojoj glavne uloge imaju Semjuel L. Džekson i Rajan Rejnolds.

Džekson je najtraženiji plaćeni ubica na svijetu, a vrhunski agent (Rejnolds) ima zadatak da ga štiti. Ništa naravno ne krene po planu. Džekson je naime njegov zakleti neprijatelj. Njih dvojica godinama su se gledali preko nišana, a sada moraju biti nerazdvojni. Kad se spoje, započinje nevjerovatna jurnjava automobilima, bizarne brodske eskapade i susret s nemilosrdnim krvožednim istočnoevropskim diktatorom (Oldman). 

Uloge: Rajan Rejnolds, Samjuel L. Džekson, Salma Hajek, Geri Oldman

Režija: Patrik Hjudžs

Žanr: komedija, akcija

Početak prikazivanja: 31. avgust

Više o filmu na IMDB sajtu…

LOGAN LUCKY

„Povratnički“ film slavnog Stivena Soderberga, reditelja filmova Oušnovih jedanaest, dvanaest i trinaest, nakon što je prije pet godina otišao u penziju. Priča prati dvojicu braće koji planiraju da izvedu veliku pljačku tokom Nascar trka.

Uloge: Čening Tejtum, Adam Drajver, Daniel Krejg, Kejti Holms, Hilari Svonk

Režija: Stiven Soderberg

Žanr: komedija

Početak prikazivanja: 7. septembar

Više o filmu na IMDB sajtu…

ODMETNICI

Scenario potpisuje čuveni francuski režiser i scenarist Lik Beson uz majstora akcionih spektakala Ričarda Venka, dok se režije prihvatio Stiven Kvejl, česti saradnik slavnog Džejmsa Kamerona.

Radi se o visokobudžetnom akcionom trileru čija se radnja vrti oko američkih marinaca koji pokušavaju da riješe davno zaboravljenu tajnu i pritom na dnu jezera otkrivaju sanduke u kojima su skrivene zlatne poluge.

Uloge: Silvia Hoks, Juan Brener, J.K. Simons

Režiser: Stiven Kvejl

Žanr: akcija, triler

Početak prikazivanja: 14. septembar

Više o filmu na IMDB sajtu…

AMERIČKI PLAĆENIK

Bazirano na bestseleru New York Timesa prodatog u više od 25 miliona  primeraka. Dvije decenije nakon Hladnog rata islamistički terorizam je u usponu, a zamjenik glavnog za operacije, Tomas Stensfild, okuplja novi tim tajnih agenata – nevidljivih ljudi – koji će se suočiti s tom rastućom prijetnjom u inostranstvu prije nego što ona dosegne američko tlo. Nedugo nakon terorističkog napada Pan Am Lokerbi, Stensfieldova štićenica, Ajrin Kenedi, pronalazi savršenog kandidata. Među hiljadama onih koji oplakuju žrtve napada nalazi se Mič Rap, student i talentovani sportista koji želi samo jedno – odmazdu.

Uloge: Dilan Obrajen, Majkl Kiton, Sana Latan, Tejlor Kič

Režiser: Majkl Kuesta

Žanr: akcija, triler

Početak prikazivanja filma: 28. septembar

Više o filmu na IMDB sajtu…

Keanu Reeves ima novi film „The Bad Batch“ “Borg i McEnroe“ otvara Filmski festival u Torontu 7. septembra Montenegro Film Festival u Herceg Novom po 31. put The Snowman: Pogledajte trejler za film po romanu Jua Nesbea · · ·