PULS GRADA · aktuelno

Nedavno smo predstavili recept za pravljenje ruštula, na dva načina, a sada imate priliku da, ako ste u Budvi ili obližnjim gradovima, probate ovu omiljenu paštrovsku poslasticu i vidite kako se ona priprema. Zato dođite da zajedno uživamo u degustacij ruštula, paštrovskim specijalitetima, da se zabavimo i družimo u jednom od najljepših prostora na jadranskoj obali.

U predivnom i nesvakidašnjem ambijentu starog paštrovskog grada Svetog Stefana 16. septembra, po treći put za redom, će se održati manifestacija koja promoviše ovdašnju omiljenu poslasticu – Fešta od ruštula, jedinstven gastronomski, zabavni i kulturni događaj. Cilj manifestacije je očuvanje tradicije i kulture paštrovskog kraja sa posebnim akcentom na promovisanje omiljenih paštrovskih specijaliteta.

Fešta od ruštula se održava u organizaciji NVU Sveti Stefan – Naš dom u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Budva, a uz pomoć paštrovskih domaćica koje pripremaju ove omiljene poslastice. Kao i prethodnih godina svi posjetioci će imati priliku da osim degustacije ruštula i drugih domaćih proizvoda uživaju u zanimljivom programu koji počinje u 17.30 časova defileom Gradske muzike Budva. Od 18 časova počinje degustacija paštrovskih specijaliteta a zatim od 19 časova počinje kulturno-zabavni program u kome će nastupiti:

Branko Jovanović, pjesnik
Folklorni ansambl

Predstava Paštrovska svadba
Muzičar Katerina Tsvetikova

Organizatori pozivaju sve ljubitelje poslastica i one koji žele da se bliže upoznaju sa lokalnim običajima, tradicijom i kulturom da dođu na ovu feštu koja svake godine postaje sve posjećenija i popularnija.

Fešta na plaži u Rafailovićima: Najbolje za kraj Kako će svijet izgledati ako se zagreje 4 stepena više 8. Bedem fest u Nikšiću počinje sjutra! Fešta na skalama · · · · · ·