PULS GRADA · aktuelno

Turistička organizacija Budve se potrudila da kulturni i zabavni program za goste na rivijeri bude sadržajan i u septembru. Naime, kao što se za otvaranje glavne turističke sezone već nekoliko godina u Pržnu, jednom od najljepših mjesta na rivijeri, održava prigodna manifestacija, tako će se ove godine, po prvi put, održati fešta koja će najaviti njen kraj i označiti ulazak u mirniji, ali za mnoge posjetioce ljepši period postsezone i septembarskog i oktobarskog uživanja u moru, ribi, vinu i ostalim čarima jadranskog primorja.

Ovaj po svemu nesvakidašnji događaj održaće se u četvrtak 14. septembra u Rafailovićima na čuvenoj Bečičkoj plaži, jednoj od najljepših, ne samo na budvanskoj, već uopšte jadranskoj obali. Za ovu priliku biće organizovan cjelodnevni zabavni program koji će biti posebno zanimljiv zbog nastupa najstarijeg budvanskog muzičkog ansambla – Gradske muzike Budve. Za ljubitelje mediteranske muzike i njihov provod postaraće se čuvena splitska klapa „Trio Gušti“, a poslastica vječeri je koncert popularnog rok benda iz Srbije – „Nevernih beba“.

Posebna zanimljivost je što će koncerti biti održani na plutajućoj bini – trajektu koji će se nalaziti u marini u Rafailovićima, tako da će posjetioci sa plaže ili terasa lokalnih restorana i kafića moći nesmetano da uživaju u koncertima i ostalim programima.

Organizatori pozivaju sve građane Budve i njihove goste da dođu jer garantuju dobar provod do kasno u noć koji će biti začinjen primorskim ukusima ribe, vina i lokalnih poslastica koje su neizostavni „začin“ ovdašnjeg života, kulture i običaja i kojima će počastiti sve posjetioce koji žele da ih probaju.

Pored programa za mališane, koji se uvijek raduju edukativnim radionicama i igrama koje osmišljava kreativni tim Turističke organizacije Budve prilikom organizacije primorskih fešti, posebna zanimljivost biće defile ukrašenih barki kojim će se na originalan način predstaviti autentičan duh ovog malog primorskog mjesta koje je od svog nastanka vezano za more.

Kako će svijet izgledati ako se zagreje 4 stepena više 8. Bedem fest u Nikšiću počinje sjutra! Fešta na skalama Međunarodni moto-skup MC CRUISER u Herceg Novom · · · ·