KULTURA · film/TV

„Džada Film Fest 2017“ je počeo u Podgorici u ponedeljak 5.juna. Riječ je o filmskom festivalu koji se održava već treću godinu zaredom, ove godine u periodu od 5. juna do 11. juna, na kojem će se 7 dana na 7 lokacija emitovati 7 filmova, u večernjim satima, na ulicama Podgorice. Za današnji dan planiran je program posvećen Španiji i njenoj kulturi, a u produžetku pogledajte program festivala.

U utorak 7. juna prikazan je program posvećen kulturi Velike Britanije. Gledaoci su mogli da pogledaju čuveni film Trainspotting iz 1996. godine u režiji Denija Bojla. Prije filma, veliki broj posjetilaca imao je priliku da se zabavi uz muziku DJ Shar-a i uz Nighthawk.

Večeras će centalni događaj predstavljati projekcija fima Kika, poznatog španskog reditelja Pedra Almodovara iz 1993. godine sa Veronikom Forke, Peterom Kojotijem i Viktorijom Abril u glavnim ulogama.

Program za četvrtak, 8. jun

Lokacija: Bulevar Veljka Vlahovića, Stari aerodrom
PROGRAM POSVEĆEN ŠPANIJI

19:00 DJ Shar
20:30 Plesna škola „Sonrisa“ – flamenko
21:00 Kika (1993), reditelj: Pedro Almodovar, uloge: Veronica Forque, Victoria Abril

Radnja filma:
Ramon, mladi fotograf je u šoku jer saznaje dad je njegova majka počinila samoubistvo. On pada u nesvest a njegov očuh Nikolas, pisac iz Amerike misli da je umro. Tada on poziva kozmetičarku Kiku da mu sredi lice. Nakon nekog vremena Kika i Ramon su ljubavnici, ali Ramon nije u mogućnosti da je zadovolji. Ona zbog toga ulazi u aferu sa njegovim očuhom. U to vrijeme Ramonova bivša djevojka Adrea ponovo ulazi u njegov život, čemu se on opire. On je novinar i vodi krimi program na televiziji u kome juri ubice i razne druge krimialce da bi od njih dobila priznanje pred kamerama. U međuvremenu u priču ulazi i Pablo bivši porno glumac i seksulani manijak koji dolazi kod svoje sestre Huane koja radi kao kućna pomoćnica kod Ramona, koji ne može da odoli Kiki koja spava i pokušava da je siluje. Snimak završava u rukama Andree a otkriva se i Nikolasova mračna strana koji pišući material za njene emisije više djeluje kao učesnik događaja nego kao pisac čije su priče plod mašte.

DŽADA FILM FEST: Program trećeg dana Džada Film Fest 2017: Program drugog dana Najskuplje filmske scene koje su obrisane Pogledajte program Džada Film Festa 2017 · ·