PULS GRADA · moda

Nijesmo sigurni hoće li vas put navesti u Melburn u narednih nekoliko nedelja, ali ako je tako nemojte preskočiti veliku izložbu čije je otvaranje najavljeno za nedelju, 27. avgusta, u National Gallery of Victoria. Izložba namjenjena svim obožavaocima mode, a posebno onima koji se dive radu svjetski poznatog brenda Dior, biće u prilici da se upoznaju sa istorijom ove modne kuće kroz veoma zanimljive fotografije napravljene tokom 70 godina koliko kompanija Dior postoji.

U slučaju da ste trendseterka koja ozbiljno prati sva modna dješavanja, oko ove izložbe nema niti dileme niti razmišljanja, a i zašto biste. Na velikim formatima imaćete priliku da pogledate sve značajne trenutke iz duge istorije modne kuće Dior i još jednom se uvjerite da je svaka njihova nova kolekcija, nova stranica ili prozor u nove i drugačije svjetove. Obično satkane od najfinijih materijala, sa ukusom uklopljenih i tako sve od 1947. godine, dakle tek nakon Drugog svjetskog rata, pa sve do danas, 2017. godine! Možda vam je potrebna inspiracija za neku svječanu priliku na kojoj se morate pojaviti?

Za slučaj da smo vam zagolicali maštu, evo nekih fotografija u našoj galeriji, koje požete da pogledate i bolje se upoznate sa onim o čemu smo pisali. Mi vam svakako želimo ugodan lijet, u slučaju da ćete za Melburn!

1948. Dior stiže u Australiju (foto izvor: Dior Heritage collection, Pariz)Otvori galeriju
Nova kolekcija Bojane Ugrešić: Duša, telo i um Kendall Jenner u kampanji za La Perla donji veš 20. Internacionalna smotra mode u Kotoru Ljetnji trendovi · · ·