PULS GRADA · destinacija

Dobro došli u Budvu! Egzotični pejzaži ne moraju uvek biti daleki i nepristupačni. U srcu јadranske obale Crne Gore čeka Vas Budva i Vaš odmor za pamćenje može da počne.

Na raspolaganju Vam stoji 35 predivnih, peskovitih plaža (8 kupališta ima plavu zastavicu – prestižno međunarodno priznanje za kvalitet i standard usluge i ponude na plaži), čisto i prozirno more uz nezaboravan dnevni i noćni provod, jedinstvene pozorišne predstave i performanse i zabavne programe.

Sedište rivijere je Budva, jedno od najstarijih naselja na Jadranu, sa Starim gradom, koji se pominje u pisanim izvorima još u 5. veku pre naše ere. Posebnu draž rivijere čini četrdesetak naselja, zaseoka, sela, među kojima su Bečići, čija je plaža 1935. godine u Parizu proglašena za najlepšu u Evropi, zatim Miločer – nekadašnja letnja rezidencija kraljevske porodice Karađorđević, jedinstveni grad-hotel Sveti Stefan, Petrovac – Lastva, koji se po prvi put pominje u Letopisu popa Dukljanina u 12. vijeku.

Obiđite mjesta koja ćete pamtiti:

Stari grad – preko 2500 godina star, riznica je kulturne baštine i prvorazredna turistička atrakcija.
Antička nekropola – artefakti otkriveni od 1938. godine, među kojima se posebno ističe zlatni nakit iz V veka prije nove ere, danas se čuvaju u Muzeju Budve.
Sveti Stefan – nesvakidašnja tvrđava na poluostrvu, nekada ribarski gradić, danas je luksuzan hotel.
Tvrđava Kosmač – sagradili su je Austrougari u XIX veku, iznad sela Brajići, na putu prema Cetinju.
Manastir Praskvica – osnovan u XI veku, sa predivnim malim zavičajnim muzejom, jedan je od 10 srednjevekovnih manastira na budvanskoj rivijeri.

Osjetite atmosferu Mediterana!

Bečićka plaža – peščana plaža sa sadržajima za sve generacije, 1935. je proglašena najlepšom u Evropi.
Top Hill – diskoteka u kojoj gostuju najpoznatiji DJ-evi, 2012. godine proglašena najboljom na svetu.
Cafe terasa Mogren – nezaobilazno mjesto za ispijanje kafe u ranim jutarnjim ili večernjim časovima!
Shopping – u Starom gradu, u uskim ulicama, sa pregršt dizajnerskih i zlatarskih radnji
Budvanska sela – malena sela, karakteristične arhitekture, sakrivena u brdima koja okružuju rivijeru nude brojne doživljaje – srednjevekovne manastire i crkve, planinarske i bajking staze, nezaboravne vidikovce, izvorsku vodu, domaće specijalitete od mesa i ribe.

Najšarenije mjesto na svijetu Pješačka tura: Neponovljivi Jadran iz drugačije perspektive Sela i farme u Crnoj Gori: Magični predjeli i avanture XV Međunarodni turistički budvanski karneval i XVI Proljećna noć pod maskama · · · ·