PULS GRADA · aktuelno

Tradicionalno posljednjeg vikenda avgusta u Nikšiću se održava Bedem fest, koji počinje sjutra 24. avgusta u 18:30 časova i trajaće tri dana, do 26. avgusta. Ovogodišnje osmo izadnje se održava na drevnim zidinama starog grada, kojeg su gradili Iliri, Rimljani i Turci, a rušili brojni ratovi na ovim područjima. Ova tvrđava je prisutna kao motiv u mnogim predanjima i pjesmama, a svakako da je najpopularnija „Smrt popa Mila Jovovića“, koju je Rambo Amadeus prepjevao.

Bedem fest već par godina za redom ostvaruje saradnju sa regionalnim demo festivalima, kao što su HGF iz Zagreba, Bunt Rok Festival iz Beograda i festival Omladina iz Subotice. Kroz ovu saradnju daje se podrška razvoju regionalne saradnje i održavanju nove scene. Ove godine tri mlada benda: Phobos (Beograd), Lika Kolorado (Zagreb) i Viva Vops (Beograd), dijeliće binu sa Zvonkom Bogdanom, njujorškim bendom Pro-Pain, grčkim sastavom Sleepin Pillow, crnogorskim sastavima Punkreas, Autogeni trening, DST, Love huntersima, Mravima, Artan Lilijem, Psihomodo popom, Dadom Topićem, Biserom Veletanlić, grupom Beograd, Direktorima, a nastupiće i gradski hor „Zahumlja“, kao i mlada zvijezda DJ Iron.

Zahvaljujući ideji i požrtvovanosti organizatora ovog festivala, kroz muziku i umjetnost ova tvrđava ponovo živi i postaje prisutna u savremenom životu. Pored tvrđave, ovaj festival odlikuje i razlikuje od mnogih drugih njegovo zalaganje za humane ciljeve i vrijednosti, osoben program, iskren pristup muzici i koncertima, kao i autentična atmosfera koja vlada.

Bedem Fest počinje sutra!Otvori galeriju

Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti i na samom ulazu, kao i Tobacco shopovima u Crnoj Gori i knjižarama Vulkan u Srbiji, kao i u regionu, posredstvom Gigstixa. U prodaji su jednodnevne karte u visini 8 eura. Organizovan je i autobuski prevoz iz mnogih gradova Crne Gore, kao i besplatan kamp, dok hotel Onogoš nudi mogućnost da sa kupljenom kartom obezbijedite i noćenje sa doručkom u ovom hotelu za 15 eura.

Fešta na skalama Međunarodni moto-skup MC CRUISER u Herceg Novom Petrovačka noć Svjetski poznati blogeri u Budvi · · · ·