PULS GRADA · destinacija

Sigurni smo da već neko vreme proveravate sajtove ili ste na drugi način u potrazi za nekom destinacijom koja bi u svakom smislu zadovoljila vaše turističke afinitete. Ako volite da osetite uzbuđenje na putovanjima, onda su ove lokacije pravo mesto za vas. U suprotnom, klonite ih se po svaku cenu. Predstavljamo vam 7 najopasnijih turističkih destinacija na svetu.

1. Dolina smrti, SAD

Dolina smrti je pustinjska dolina koja se nalazi na istoku Kalifornije. Najpoznatija je po svojim izrazito visokim temperaturama i drži rekord najtoplije izmerene temperature na Zemlji (čak 56,7 stepeni Celzijusovih). Vrućina i jako sunce iscrpljujuće deluju na organizam, pa se procenjuje se da na ovoj lokaciji nije moguće preživeti duže od 14 sati bez vode.

2. Sinabung vulkan, Indonezija

Ovaj vulkan se nalazi na indonežanskom ostrvu Sumatra. Erupcije su veoma česte. a njihove posledice su katastrofalne za lokalno stanovništvo koje nije bilo pošteđeno vulkanske lave, gasa i pepela već četvrtu godinu zaredom.

3. Ilja de Keimada Grande, Brazil

Poznatije u narodu i kao „ostrvo zmija“, Ilja de Keimada Grande važi za najopasniju lokaciju na svetuRazlog tome je, pretpostavili ste, veliko prisustvo otrovnih zmija. Procenjuje se da na ostrvu živi čak pet zmija po kvadratnom metru!

4. Jezero Natron, Tanzanija

Na prvi pogled nam se čini da gledamo na gotovo nadrealno tlo neke daleke planete, a ne u jezero na Zemlji. Površina jezera prepuna alkalnih soli je toliko opasna da dovodi do trenutne smrti svih živih bića koja dođu u kontakt sa njom.

5. Planina Vašington, SAD

I pored relativno niske visine u odnosu na druge velike planinske basene (1.917 metara), vrh planine Vašington važi za veoma opasnu destinaciju. Naime, on je rekorder po brzini vetra, koja dostiže čak 327 kilometara na čas. Ne treba zaboraviti ni veoma niske temperature i pokrivenost snegom i ledom u najvećem periodu godine.

6. Pustinja Danakil, Eritreja

Iako važi za „pakao na Zemlji“, mnogi hrabri avanturisti i dalje posećuju ovu pustinju. Prženje na temperaturi od 50 stepeni Celzijusa, aktivni vulkani i gejziri koji ispuštaju toksične gasove su samo neke od opasnosti koje mogu da vas snađu na ovoj lokaciji.

7. Ostrvo Bikini, Maršalska ostrva

Plaža na ovoj slici možda deluje kao pravi raj, ali razmislićete dvaput pre nego što posetite ovo ostrvo ako vam kažemo da je ono bilo mesto testiranja nekoliko nuklearnih bombi. Kao posledica toga ostali su abnormalni nivoi radiacije koji sigurno izazivaju rak.

Kako najlakše uštedeti dovoljno novca za putovanja Proleće u bojama Italije Upoznajte: Trippin Srbija Prolećna dilema – Kolmar ili Cirih · · ·