U VAZDUHU · urban flash

Zašto su neka mjesta popularna za fotografisanje? Obično je to neki dobar vidikovac, neki kulturno-istorijski spomenik, stari grad, muzej, plaža, poznati bar ili restoran, noćni klub, ostrvo, moderna zgrada ili uopšte mjesto koje izaziva oduševljenje i pozitivne emocije kod većine ljudi. Zašto je to tako je duga priča ali takva mjesta se u novije vrijeme označavaju engleskim terminom „landmarks“ koji u bukvalnom prevodu znači obilježje.

Muškarci misle da se ovo sviđa ženama, ali se grdno varaju Humanitarni kalendar: Bradonje kao sirene
PULS GRADA · aktuelno

Svake godine kompanija Swarovski sarađuje sa međunarodno priznatim dizajnerom u izradi tijare za debitantkinje na Bečkom operskom balu.

Tijaru za Operski bal 2018. godine dizajnirali su kreatori Dolce&Gabanna, i tijara sadrži 702 Swarovski kristala. a kao inspiracija poslužila im je Mocartova opera „Figarova ženidba“.

Kongres neurologa MASSIN 2017 u Bečićima Švedska umjetnica surovo kritikovana zbog maljavosti
KULTURA

Ako ste čest gost Crne Gore sigurno će te biti u prilici da prisustvujete pominjanju Svetog Vasilija, prilikom čega će onaj ko ga pominje ali i većina pristnih ustati i prekrstiti uz riječi „Slava mu i milost“
Manastir Ostrog je bez sumnje najveća crnogorska pravoslavna svetinja i najposjećenije svetilište na slovenskom jugu. Računa se da godišnje ovu svetinju posjeti oko milion vjernika i hodočasnika.

Antička Duklja Husein pašina džamija
PULS GRADA · lepota

Nešto biste mijenjali tik pred Novu 2018. ali niste sigurni šta. Možda biste najpre pošli od frizure ali se plašite da je ovo loš period za drastične odluke. Mi vam preporučujemo da počnete sa srednjom dužinom kose koja je idealna za hladnije dane kada je kraće bolje, a tu su i kape i šubare u slučaju da se ne naviknete odmah na novu frizuru.

Šalimo se i ne šalimo, ali važno je da nas vi shvatite ozbiljno i da u nastavku ovog teksta pronađete savršenu frizuru za zimu koja je već tu. Do proljeća vaša će kosa biti regenerisana a neke nove odluke možda nađu put do vas…

Šta je zajedničko svim mačo muškarcima Kako da imate usne koje mame na poljupce
PULS GRADA · deca · ženski kutak

Ako ste mislili da ste specifični zato što ponekada pustite suzu posle seksualnog odnosa sa vašim dragim, grdno se varate. Po jednom istraživanju procjenjeno je da je čak 46% devojaka godišta od 19 do 25 bar jednom zaplakalo posle seksa, dok je 5% bilo depresivno nakon istog.

Seksualni terapeut Jan Kerner je ponudio nekoliko razloga koji objašnjavaju ovaj čudni fenomen. On smatra da istinu treba tražiti u hemijskim procesima koji se dešavaju tokom vođenja ljubavi.

Idealna žena kroz vijekove Parižanke imaju ove parfeme, a vi?
PULS GRADA · moda

Victoria’s Secret revija je jedan od najiščekivanijih modnih događaja svake godine, a tako je i danas, kada smo toliko blizu ovom spektalu. Poznati brend donjeg veša će u ovogodišnjoj reviji sarađivati sa modnom kućom Balmain i kompanijom Swarovski.

Dok čekamo 28. novembar mogli bi da se prisetimo kako su Viktorijini anđeli izgledali na prethodnim revijama i posebno obratimo pažnju na dizajn njihovih krila.

Sve su to lica Louis Vuitton torbe Najmodernije žene Gruzije
PULS GRADA · destinacija

Na 15 kilometara udaljenosti od Ulcinja, iznad malenog Šaskog jezera, u blizini istoimenog sela, nalaze se ostaci srednjovjekovnog grada Svača. Prema legendama koje i danas žive u sjećanju lokalnog stanovništva, u ovom starom i nekada slavnom gradu bilo je izgrađeno 365 crkava – po jedna za svaki dan u godini. Iako djelimično istražen, Svač, u istorijskim izvorima pomenut i kao Suacium, Suvacium, Sovacium i Soacia, predstavlja određenu enigmu u vezi sa utvrđivanjem tačnog vremena njegovog zasnivanja. Pretpostavlja se da je formiran u VI vijeku kao episkopski centar, sigurno je postojao u VIII vijeku, a njegov život se konačno ugasio u XV vijeku.

Budva – more, sunce i zabava Najšarenije mjesto na svijetu
PULS GRADA · kulinarka

Žučenica je samonikla biljka koja je oduvijek bila dio primorske kuhinje. Mještani je često beru sami u selima i oko njih a u poslednje vrijeme može se kupiti i na pijacama. Sezona branja žučenice traje od polovine marta do početka maja. Postoji i pitoma žučenica koja se može naći kod pojedinih uzgajivača. Prepuna je vitamina i brojni su načini kako je spremiti za jelo.

Ulepšajte pauzu za ručak ukusnim salatama od kinoe Iz budvanskog kraja: Branje na ulje
PULS GRADA · zdravlje

Bili ste na dijeti, zadovoljni ste gubitkom kilograma, taman ste se opustili, kad posle par nedelja stanete na vagu – i primjetite da brojka ponovo počinje da raste. Šta raditi? Koju poruku poslati? Kako se to opet dogodilo?

Postoje razni mogući razlozi – pogledajte da li se nalazite u nekom od njih i da li možete, shodno tome, da nešto promjenite kako se ti dosadni masni kilogrami sledeći put ne bi vratili.

Pozitivni efekti svakodnevne upotrebe celera Kako možemo da mjenjamo sopstveni mozak?
PULS GRADA · gastro

Omiljena voćka u mediteranskim krajevima jeste svakako šipak. O blagodetima ove plemenite biljke mnogi su tekstovi napisani. Ima ga na gotovo svakom koraku. Šipak raste u svakom dvorištu na crnogorskom primorju. Voćke sazrijevaju od početka oktobra pa sve do januara, u zavisnosti od toga o kojoj je sorti riječ.

CLANDESTINO: Bar & restoran na Adi Bojani koji se ne propušta Kelis podjelila recept za najbolji milkšejk
U VAZDUHU · svet

Još uvek nije zvanično otvorena a nema osobe koja je nakon jednog pogleda na fotografije ovog arhitektonskog čuda ostala ravnodušna.

Nisu svi ljudi strastveni ljubitelji knjiga i čitanja, ali ako bi bili u prilici da posjete ovako nešto, možda bi ih okruženje inspirisalo da se dohvate i nekog štiva. Monumentalnost nikad više nije inspirisala čovjeka, a u ovom slučaju i nagonila na razmišljanje o tome koliko toga ne zna i kako je mali u svijetu misli, ideja i napisanih reči…

U Japanu zbog ovog festivala djeca imaju noćne more Kompanija nepušačima poklanja 6 neradnih dana
PULS GRADA · gastro

Kako u vremenima do pojave frižidera, koji su u naše krajeve došli relativno kasno, nije bilo moguće na duži rok čuvati sveže meso i povrće morali su se pronaći načini da se pojedini sastojci korišćeni u pripremi gotovo svih jela očuvaju radi upotrebe tokom cijele godine. Omiljeno povrće za koje se slobodno može reći da se „u sve miješa“ je i paradajz bez koga se teško mogu zamisliti brojna jela.

Zdrava budvanska kuhinja: Domaći sirup od šipka CLANDESTINO: Bar & restoran na Adi Bojani koji se ne propušta